Με σημαντικές απώλειες αρχίζει τη νέα εβδομάδα και η Wall Street, καθώς οι επενδυτικές στρατηγικές εξακολουθούν να επηρεάζονται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid 19, αλλά και την επερχόμενη αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,36% στις 34.884 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,20% στις 4.565 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 1,4% στις 14.956 μονάδες.

Η παραλλαγή Ομικρον μαίνεται σε όλο τον κόσμο καθώς πλησιάζει η περίοδος των χειμερινών διακοπών. Το στέλεχος έχει βρεθεί σε 43 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε περίπου 90 χώρες, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται σε 1,5 έως 3 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε αυτό το πλαίσιο, η πτωτική κίνηση των αγορών «αντανακλά την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η άνοδος της παράλλαξης Ομικρον θα επιφέρει νέα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα, ενώ αρνητικά επιδρούν οι εξελίξεις για το νομοσχέδιο Biden, το οποίο αφορά εγχώριες επενδύσεις ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Joe Machin δήλωσε χθες ότι δεν θα στηρίξει το πακέτο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Royal Caribbean χάνει 4%, ενώ η United Airlines και Southwest σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%. Στον αντίποδα, η Moderna σημειώνει κέρδη άνω του 5% αφού είπε ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου της παρέχει σημαντική προστασία έναντι της Omicron.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street