Το Χόλιγουντ έχει κλονισθεί από το κλείσιμο των κινηματογράφων και των θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας και από τις καθυστερήσεις των παραγωγών σε στούντιο, οι οποίες, παρόλο που έχουν ξεκινήσει 18 μήνες τώρα, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, προσπαθεί να κάνει επάνοδο. Με τις υπηρεσίες streaming να έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό και με ένα κοινό που δεν φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμο να πηγαίνει σινεμά, η επαναλειτουργία των κινηματογράφων έχει μετατραπεί σε πρόκληση ενώ, σήμερα, η νέα παραλλαγή Όμικρον απειλεί με ένα νέο κύμα περιορισμών.

Ο Spider-Man της Sony ξεπέρασε, όμως, κάθε προσδοκία. Το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ ήταν το τρίτο καλύτερο που έχει καταγραφεί, με την ταινία να σπάει κάθε ρεκόρ εισπράξεων για την περίοδο της πανδημίας, ήδη από το πρώτο της Σαββατοκύριακο προβολής της. Οι μόνες εισπράξεις πρεμιέρας που δεν κατάφερε να ξεπεράσει είναι της ταινίας Avengers: Endgame, το 2019, οι εισπράξεις της οποίας ανέρχονταν στα 357 εκατ. δολάρια, και της Avengers: Infinity War, το 2018, με τις εισπράξεις της να φτάνουν τα 258 εκατ. δολάρια.

Οι εισπράξεις από τα box office στο εξωτερικό για τον Spider-Man έφταναν τα 334 εκατ. δολάρια, με τις συνολικές πωλήσεις της ταινίας, ύψους 587 εκατ. δολαρίων, να είναι, επίσης, οι τρίτες υψηλότερες στην ιστορία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Την Κυριακή, οι πωλήσεις στα box office έφτασαν τα 57,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Ο αναλυτής της B. Riley, Eric Wold, έγραψε, την Κυριακή, ότι δίνεται στους κινηματογράφους η ευκαιρία να ανακτήσουν σημαντικό έδαφος, κατά το επόμενο έτος, με μία λίστα νέων κυκλοφοριών, όπως οι τρεις ταινίες της Marvel universe, οι τέσσερις ταινίες της DC Universe και τα σίκουελ των Jurassic World, Top Gun, Mission Impossible, Avatar και Transformers.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το box office της βιομηχανίας, το 2022, θα μπορούσε να φτάσει γρήγορα τα επίπεδα του 2019 (αν και τα μοντέλα μας δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο μέχρι το 2023)», έγραψε ο Wold.

Η επιτυχία αυτή, ενδεχομένως, να ενθαρρύνει περισσότερα στούντιο να προβάλλουν τις ταινίες τους αποκλειστικά στους κινηματογράφους, έστω για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, αντί να τις προβάλλουν παράλληλα και στις υπηρεσίες streaming, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Aυτές οι νέες τάσεις του box office αποτελούν χαρμόσυνα νέα και για τις αλυσίδες κινηματογράφου, όπως η AMC Entertainment. Ο Διευθύνων της Σύμβουλος, Adam Aron, ο οποίος ανέπτυξε μία λατρεία για τα meme stock, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έγραψε, την Παρασκευή, στο Twitter, ότι η ταινία του Spider-Man αποτέλεσε το μεγαλύτερο ντεμπούτο της σημαντικότερης αλυσίδας κινηματογράφου, για τον μήνα του Δεκεμβρίου, ενώ αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη πρεμιέρα της AMC.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο