Υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα, κλασικές μελωδίες για χαλάρωση στο στολισμένο σαλόνι, είτε νεότερα, για να λάμψετε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Όλα δημιουργούν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Το «Last Christmas», το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι των Wham! που ηχογραφήθηκε αρχικά το 1984, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα τραγούδια όλων των εποχών.

10 Δεκεμβρίου 1984 και οι εμπορικοί πρίγκιπες της ποπ κυκλοφορούν το κομμάτι «Τα Τελευταία Χριστούγεννα». Η επιτυχία του είναι δεδομένη και είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που θα μείνει στην ιστορία για το δακρύβρεχτο βιντεοκλίπ του. Το κομμάτι έχει γράψει ο Τζορτζ Μάικλ, που εισπράττει και όλα τα δικαιώματα.

Πρόκειται για ένα κομμάτι, που ενώ έκανε πάταγο σε πωλήσεις δεν έφτασε ποτέ στο Νο1 της Βρετανίας.

Το τραγούδι ουσιαστικά μιλάει για έναν επίπονο χωρισμό και όχι για τη χαρά των Χριστουγέννων – των οποίων έχει γίνει μουσικό σήμα κατατεθέν, και περισσότερο απο ποτέ μελαγχολικό με τον θάνατό του την βραδιά των Χριστουγέννων.

Στο τραγούδι δεν γίνεται καμιά αναφορά στον Άγιο Βασίλη, τους τάρανδους, τα έλατα, το χιόνι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε συνδέσει με τα Χριστούγεννα.

Το τραγούδι μιλά απλά για ένα αποτυχημένο ειδύλλιο που απλά ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου, όταν ο Michael «έδωσε σε κάποιον την καρδιά του».

Τα τελευταία Χριστούγεννα του Τζορτζ Μάικλ

Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της pop μουσικής σκηνής, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, με σπάνιες κοινωνικές ευαισθησίες, ο Τζορτζ Μάικλ πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016 σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Ο θάνατός του μοιάζει με τραγική ειρωνεία, καθώς ο Τζορτζ Μάικλ ήταν και παραμένει ο εμβληματικός ερμηνευτής της συγκεκριμένης γιορτής, μετά το «Last Christmas», το τραγούδι που «εκτόξευσε» την καριέρα του και είναι το σήμα-κατατεθέν της 25ης Δεκεμβρίου.

Ο Τζορτζ Μάικλ απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ και τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι κλήθηκε ασθενοφόρο σε κατοικία στο Goring του Oxfordshire στις 13:42 ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016.

Η πορεία του Τζορτζ Μάικλ τα είχε όλα

Ξεκίνησε ως ένα όμορφο ταλαντούχο αγόρι, το οποίο διέπρεψε στην παγκόσμια ποπ σκηνή της δεκαετίας του ’80 με τα ανάλαφρα τραγούδια των Wham!.

Μετά τον χωρισμό του με τον Αντριου Ρίτζλεϊ και το τέλος των Wham! ξεκίνησε σόλο καριέρα και εξελίχθηκε σε έναν ώριμο τραγουδοποιό που «αναμετρήθηκε» ακόμη και με την Αρίθα Φράνκλιν στο Knew You Were Waiting For Me.

Ένα από τα σημεία-σταθμούς της ζωής του ήταν η αποκάλυψη των ομοφυλοφιλικών σχέσεών του, έπειτα από σύλληψή του για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα, το 1998.

Τότε, από το να υπομείνει τον εξευτελισμό των ταμπλόιντ, ο Τζορτζ Μάικλ επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, το Faith (1987) ενώ το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Symphonica (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι