Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται και η Wall Street, η οποία μετά από τρεις ημέρες πτώσης λόγω των ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας, σήμερα συντάσσεται με το παγκόσμιο θετικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,94% στις 35.261 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,74% στις 4.601 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,77% στις 15.096 μονάδες.

«Η αγορά φαίνεται να αντιδρά σε μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση που οι αποτιμήσεις έχουν συμπιεστεί», δήλωσε ο Timothy Lesko, επικεφαλής της Granite Investment Advisors. «Η Omicron και το άγνωστο δημιουργεί σημαντική αστάθεια. Τα ομόλογα έγιναν ελκυστικά, οι μετοχές πιέστηκαν και τώρα ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις», πρόσθεσε.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Nike σημειώνουν άλμα 3%, αφού η εταιρεία κατασκευής παπουτσιών ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 214,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών. Η αύξηση ήταν της τάξεως του 8,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street