Την πώληση της start-up Dynamic Yield στη Mastercard την οποία είχε αγοράσει μόλις πριν 3 χρόνια, ανακοίνωσε ότι προχωράει η McDonald’s, χωρίς, ωστόσο να γίνει γνωστό το τίμημα.

Η εμβληματική αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ είχε αγοράσει το Dynamic Yield, που ειδικεύεται στην εξατομίκευση και στην τεχνολογία λήψης αποφάσεων, το 2019, σε μια προσπάθεια να εξατομικεύσει την υπηρεσία drive-thru.

Η αγορά αυτή αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση των McDonald’s εδώ και δύο δεκαετίες, με πηγές που επικαλείται το δίκτυο CNBC να μιλούν για εξαγορά αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία της Dynamic Yield έχει αναπτυχθεί στα drive-thru σημεία πώλησης και λήψης παραγγελιών της McDonald’s σε καταστήματά της σε πολλές χώρες.

Η συμφωνία με τη Mastercard θα επιτρέψει στην Dynamic Yield να επεκτείνει την τεχνολογία της και σε άλλες επιχειρήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ η McDonald’s διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Mastercard και τη Dynamic Yield.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Με την ανακοίνωση της πώλησης, η μετοχή της Mc Donald’s αυξήθηκε κάτι λιγότερο από 1%, ενώ της Mastercard κοντά στο 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ