Μία πρόγευση του μεγάλου έργου ανάπλασης της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, μπορούν να έχουν τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Από χθες το απόγευμα η Lamda Development έδωσε στο κοινό το Experience Park. Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που θα μεγαλώνει κάθε μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Το πάρκο θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 17.00 έως τις 22.00 και κατά το πρώτο απόγευμα της διάθεσης του προς το κοινό, δέχτηκε πληθώρα επισκέψεων.

Ανάμεσα τους και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, τους οποίους και υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. Τα δύο μέλη της κυβέρνησης απόλαυσαν τη βόλτα τους στο πάρκο και ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στα social media φωτογραφίες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Το Ελληνικό ξεκίνησε

Το Ελληνικό όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά παραδόθηκε και το πρώτο πάρκο, αναφέρει φανερά ικανοποιημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινές αναρτήσεις του στο twitter.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζει πως παρά τις αμφισβητήσεις, λύθηκαν «άπειρα εμπόδια» και από χθες το Ελληνικό είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Αμφισβητούσαν είτε ότι η @Lamda_Dev είχε τα χρήματα για το έργο, είτε εάν εμείς θα κατορθώνανε να λύσουμε τα άπειρα εμπόδια που υπήρχαν, είτε το ένα είτε το άλλο κλπ. Εμείς κλείσαμε τα αυτιά και προχωρήσαμε. Από χθες ο Ελληνικός Λαός μπορεί να επισκεφθεί το “Ελληνικόν ξεκίνησε”».

Η πρώτη μου συνάντηση στο @MinDevGR την ημέρα που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο ήταν με τον κ.Οδυσσέα Αθανασίου της @Lamda_Dev έτσι όλα ξεκίνησαν και φθάσαμε στον Ιούνιο φέτος που η εταιρία αγόρασε την γη από το ΤΑΙΠΕΔ και χθες άνοιξε επιτέλους για το κοινό. Πάντα με τον @npapathanasis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Παύλο Πολάκη.

«Ο Παύλος Πολάκης μου χάρισε μία μέρα στην Βουλή, χαιρέκακα, μία μπουλντόζα για να πει ότι δεν προχωρά το “Ελληνικό”…την έχω κρατήσει στο γραφείο μου ως μνημείο αλαζονείας και αποτυχημένης αντιπολίτευσης. Αν θέλει να τον ξεναγήσω προσωπικά στο Πάρκο του “Ελληνικού” ευχαρίστως».

Εορταστικό Experience Park

Το Experience Park, ένα πάρκο που έχει δημιουργηθεί για όλους, περιμένει μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης.

Εκεί θα ανακαλύψουν το συναρπαστικό σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, τους χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Ειδικά για την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY  καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr

Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon

Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές