
Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών, λόγω της εκρηκτικής αύξησης του ενεργειακού κόστους, με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από πλευράς ΔΕΠΑ Εμπορίας.
Ήδη η εταιρεία, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, έχει αναπτύξει μηχανισμό απορρόφησης μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου, μέσω του οποίου όλοι οι οικιακοί χρήστες φυσικού αερίου θα έχουν έκπτωση στους λογαριασμούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας. Οι κ.κ. Σκρέκας, Παπαδόπουλος και Ξιφαράς συζήτησαν και για τη σημαντική αύξηση του ποσοστού έκπτωσης στο 40% στους λογαριασμούς φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τα μέτρα αυτά, οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου, θα έχουν έκπτωση που θα ανέλθει σε 11 ευρώ ανά θερμική MWh τον Οκτώβριο, σε 16 ευρώ ανά θερμική MWh τον Νοέμβριο και σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι, σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχοντας καταστεί μια σύγχρονη, ανταγωνιστική κι ευέλικτη ενεργειακή επιχείρηση, με υψηλή καθετοποίηση, διαθέτει τη στρατηγική τοποθέτηση που της επιτρέπει αφενός να πραγματοποιεί παρεμβάσεις τέτοιου μεγέθους με στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών της χώρας και αφετέρου να βλέπει το μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας δήλωσε:
«Συνεργαζόμαστε στενά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας από την έναρξη της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να προστατέψουμε όλα τα νοικοκυριά της χώρας από τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις.
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με τον ηγετικό ρόλο που έχει στην ελληνική αγορά ενέργειας μπορεί να απορροφήσει σημαντικό ποσοστό των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο. Με τον μηχανισμό που έχουμε αναπτύξει στηρίζουμε όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου. Εκτός από την έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα νοικοκυριά θα δουν επιπλέον μείωση στους λογαριασμούς τους που θα ανέλθει μεσοσταθμικά σε 15 ευρώ τον μήνα και από την αναστολή των τελών χρήσης δικτύου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».
Εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κ. Ξιφαράς, δήλωσε:
«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σήμερα μια ισχυρή, καθετοποιημένη επιχείρηση, που έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση σταθερών τιμών ενέργειας στη χώρα. Με πλήρη επίγνωση του ηγετικού της ρόλου και με την αίσθηση της ευθύνης που αυτός συνεπάγεται, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΕΝ, προχωρά σε ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις για τον δύσκολο μήνα που διανύουμε. Ταυτόχρονα η εταιρεία μας συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τον στρατηγικό σχεδιασμό της, διασφαλίζοντας παράλληλα την αναπτυξιακή της πορεία για τα επόμενα χρόνια».


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό