
Η εισήγηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την ανάγκη επιβολής καθολικού lockdown, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον καθηγητή του ΑΠΘ, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαρηγιάννης δεν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν συμμετέχει στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων».
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σαρηγιάννης, όπως είπε, μιλώντας στο Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, «γράφω μια εισήγηση, η οποία θα σταλεί στο Μαξίμου την Παρασκευή», με την οποία θα προτείνει μία σειρά μέτρων, όπως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επιβολής γενικού lockdown και, μάλιστα, τύπου Μαρτίου 2020, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.
Όπως εξήγησε στο Mega, «είμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα άμεσα, ώστε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση από τις αρχές και τα μέσα του Γενάρη. Από το τέλος του χρόνου περιμένουμε να κυριαρχήσει η Όμικρον και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή την ανάπτυξη στα σπάργανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το αργότερο 3 Ιανουαρίου μέτρα»
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κανονικά, εάν δεν ήμασταν σε περίοδο εορτών», τόνισε, μάλιστα, «θα έπρεπε να ληφθούν αύριο».
Εξηγώντας το σκεπτικό του, ανέφερε ότι «η στρατηγική θα πρέπει να είναι το 100% του εμβολιασμού, αυτό είναι το τελικό ζητούμενο. Το θέμα είναι πώς θα φτάσεις και σε πόσο χρόνο θα φτάσεις εκεί».
Σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις μπορεί να δώσει τη λύση απέναντι στην Όμικρον», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε αυτό τον στόχο. Ενδιάμεσα, όμως», όπως είπε, «δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διασπαρεί, διότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».
Ο κ. Σαρηγιάννης, με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, θα εισηγηθεί μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης» – μεταξύ των οποίων, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, καθώς και η απολύμανση του αέρα στα μέσα μεταφοράς.
Ερωτηθείς για το αν μπορούμε να αποφύγουμε τη λύση ενός γενικού lockdown, ο καθηγητής ήταν σαφής: «Το lockdown του Μαρτίου 2020, με την αυστηρότητα που τότε είχε και τη συνέπεια του πληθυσμού, έχει την αποδοτικότητα που απαιτείται και τώρα για να σταματήσει η Όμικρον στα σπάργανα της διάδοσής της»…
Όσο για τα σχολεία, προειδοποίησε πως «μετά τις γιορτές, δεν θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν», ενώ πρότεινε τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης και για τις εξετάσεις των πανεπιστημίων, τονίζοντας πως «δεν έχει νόημα να γίνουν δια ζώσης».


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές