Θετικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, οι οποίες αποτύπωσαν για ακόμη μία συνεδρίαση την ικανοποίησή τους από τα στοιχεία που σταδιακά ανακοινώνονται σχετικά με το ήπιο χαρακτήρα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,43% στις 7.373 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,04% στις 15.756 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,70% στις 7.106 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,5%.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αύριο, 24 Δεκεμβρίου 2021, η αγορά στη Φρανκφούρτη θα παραμείνει κλειστή, ενώ ολιγόωρη θα είναι η συνεδρίαση σε Λονδίνο και Παρίσι.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τη μητρική εταιρεία της British Airways, IAG και την ουγγρική Wizz Air, να καταγράφουν κέρδη άνω του 3%.

Στον αντίποδα, η γερμανική United Internet σημείωσε πτώση 1,6% μετά την είδηση ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Ralph Dommermuth αύξησε τη συμμετοχή του στην εταιρεία στο 50,1%, αλλά δεν θα κάνει εθελοντική προσφορά εξαγοράς στους μετόχους.

Πάντως, το κλίμα παραμένει επιφυλακτικά θετικό, μετά από μια νέα μελέτη από τη Νότια Αφρική – όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το στέλεχος omicron – που δείχνει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας σε σύγκριση με τη delta. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι νοσήσαντες έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν από ό,τι αν νοσούσαν από άλλη παραλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές