Η Crocs ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία υποδημάτων Heydude έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την αυξημένη ζήτηση για καθημερινά παπούτσια, λόγω της πανδημίας.

Οι καταναλωτές που έμειναν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των lockdown επέλεξαν πιο άνετα υποδήματα, ωφελώντας εταιρείες όπως η Crocs και η ιδιοκτήτρια μάρκας Ugg Deckers Outdoor Corp. Η ζήτηση παρέμεινε σταθερή φέτος.

Η Crocs είπε ότι θα πληρώσει 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, χρηματοδοτούμενα κυρίως από προθεσμιακό δάνειο και 450 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Crocs που εκδόθηκαν στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Heydude, Alessandro Rosano.

«Πρόκειται για μια καλή απόκτηση από την Crocs. Ο Heydude είχε μια ισχυρή απόδοση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Matt Powell, ανώτερος βιομηχανικός σύμβουλος αθλητισμού στο NPD Group.

Η Heydude, που ιδρύθηκε στην Ιταλία το 2008, αντλεί περίπου το 43% των πωλήσεών της από τις ιντερνετικές πωλήσεις, ανέφερε η Crocs. Η εταιρεία, γνωστή για τα ελαφριά casual παπούτσια της, αναμένεται να έχει έσοδα περίπου 570 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Συγκριτικά, η Crocs, τον Οκτώβριο προέβλεψε ότι τα έσοδά της για το 2021 θα αυξηθούν κατά 62%-65%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή