Οι τράπεζες των ΗΠΑ ήταν πιο ενεργητικές από άλλες βιομηχανίες στην ενθάρρυνση των εργαζομένων να επιστρέψουν στο γραφείο, αλλά αυτά τα σχέδια έχουν τεθεί εκ νέου υπό αμφισβήτηση λόγω της ταχείας εξάπλωσης της Όμικρον

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν προσωπικό που εργάζεται σε γραφεία από το καλοκαίρι, αλλά ορισμένες επιλέγουν τώρα να μην διοργανώνουν τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα πάρτι και άλλες συνιστούν ανεπιφύλακτα στο προσωπικό να προχωρήσει στην αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ακολουθούν οι κανόνες που σχετίζονται με την πανδημία, μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street (σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Bank of America Corp

Η τράπεζα από τα τέλη του καλοκαιριού ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν πλήρως και τώρα τους καλεί να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Τον Δεκέμβριο, η τράπεζα είπε στους υπαλλήλους της Νέας Υόρκης ότι μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών και τους πρόσφερε δωρεάν κιτ δοκιμών για την COVID-19.

Citigroup Inc

Η Citigroup ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν από το σπίτι, αν ήταν σε θέση να το κάνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η τράπεζα απαιτεί από τους υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες να εμβολιαστούν, αλλά δεν επιβάλλει την τρίτη δόση. Παρέχει κιτ rapid test και ενθαρρύνει τον έλεγχο για τους υπαλλήλους που πηγαίνουν στο γραφείο.

Goldman Sachs Group Inc

Η τράπεζα της Wall Street επιβάλει τον εμβολιασμό για όλο το προσωπικό και τους επισκέπτες που εισέρχονται στα γραφεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, το προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ελέγχεται επιτόπου σε εβδομαδιαία βάση.

Jefferies

Η επενδυτική τράπεζα απαιτεί από όλο το προσωπικό που θέλει να εισέλθει στα γραφεία της να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και έχει πει ότι θα απαιτήσει την τρίτη δόση έως τις 31 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια σειρά κρουσμάτων, η τράπεζα ζήτησε από το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι όπου ήταν δυνατόν και ακύρωσε όλα τα ταξίδια εκτός από τα απαραίτητα.

JPMorgan Chase & Co

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ήταν μία από τις πιο επιθετικές στην επαναφορά των εργαζομένων στο γραφείο, έδωσε εντολή για καλύμματα προσώπου για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, λέγοντας ότι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους και σε κοινόχρηστους χώρους, ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό.

Η τράπεζα είπε τον Οκτώβριο ότι θα περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια για υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αποκαλύψει την κατάσταση εμβολιασμού τους. Αυτοί οι υπάλληλοι υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα και να συνεισφέρουν μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους στην ιατρική ασφάλιση.

Τον Δεκέμβριο, η JPMorgan έδωσε εντολή στο μη εμβολιασμένο προσωπικό στο Μανχάταν να εργάζεται από το σπίτι. Επίσης, χαλάρωσε τις απαιτήσεις για μάσκα για το εμβολιασμένο προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της στο Μανχάταν. Και είπε στους διευθυντές ότι πρέπει να αξιολογούν πιο συχνά «ποιος πρέπει να επιστρέψει στην εργασία από το σπίτι».

Morgan Stanley

Η Morgan Stanley ζητά από τους υπαλλήλους, τους εργολάβους και τους επισκέπτες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν εισέλθουν στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη. Η τράπεζα δεν απαιτεί επιπλέον τεστ COVID-19 για το προσωπικό ή τους επισκέπτες, δήλωσε εκπρόσωπος.

Wells Fargo & Co

Η Wells Fargo ανακοίνωση ότι ενθαρρύνει έντονα τους υπαλλήλους να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης του εμβολίου για την COVID-19, αλλά δεν το απαιτεί. Η τράπεζα παρείχε σε όλους τους υπαλλήλους τέσσερις ώρες άδεια μετ’ αποδοχών για να λάβουν το ενισχυτικό εμβόλιο

Ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους είτε να τεκμηριώσουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε να κάνουν τακτικά εξετάσεις.

Fidelity Investments

Η εταιρεία είπε ότι είχε σταματήσει τα σχέδιά της για εθελοντική επιστροφή στο γραφείο στη Νέα Αγγλία, επικαλούμενη τον αυξανόμενο κίνδυνο από την πανδημία COVID-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή