Τα χειρότερα σενάρια των επιδημιολόγων για τον ρυθμό διασποράς της Όμικρον στην Ευρώπη δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκές χώρες να ανακοινώνουν σήμερα νέο ρεκόρ πανδημίας στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Και δεν έχουμε καν «πιάσει» ακόμη τα Χριστούγεννα…

Στα 91.608 κρούσματα διαμορφώθηκε ο ημερήσιος απολογισμός στη Γαλλία, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να προαναγγέλλει σε δηλώσεις του νωρίτερα αλλαγή των κανονισμών και νέα περιοριστικά μέτρα, πιθανότατα πριν και το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Ήδη η κυβέρνηση υπολόγιζε πως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ο ημερήσιος απολογισμός θα ξεπεράσει τα 100.000 κρούσματα, όμως είναι πιθανόν το όριο να ξεπεραστεί και νωρίτερα.

Θυμίζουμε πως ήδη η χώρα έχει ακυρώσει όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως και το κλείσιμο όλων των μπαρ από τις 21.00 το βράδυ. Επίσης από χθες ξεκίνησε και τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μόλις δύο ημέρες αφότου οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για το μέτρο.

Ερχονται νέα μέτρα στην Ιταλία 

Επιπλέον μέτρα άμεσα αναμένεται να ανακοινώσει και η Ιταλία, με τα σημερινά νούμερα να συνιστούν νέο ρεκόρ πανδημίας με 44.595 νέες μολύνσεις, από 36.293 μία μέρα πριν.

Ουσιαστικά μέσα σε μία εβδομάδα, ο ρυθμός της διασποράς του ιού εκτινάχθηκε κατά 47%!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα θα επανέλθει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε νέες ομάδες και η σκλήρυνση των κανόνων για τη χρήση του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Αγνοεί τις εισηγήσεις η Ντάουνινγκ Στριτ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει φυσικά και η Βρετανία, όπου ο σημερινός απολογισμός κάνει λόγο για σχεδόν 120.000 νέα κρούσματα (συγκεκριμένα 119.789), ήτοι δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 139% μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που τα ημερήσια κρούσματα κινούνται πάνω από το όριο των 100.000!

Στελέχη του συστήματος υγείας μίλησαν ανοιχτά για συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία, με τους επιστήμονες να πιέζουν άμεσα για επιπλέον περιορισμούς, όμως η κυβέρνηση επιμένει πως για την ώρα δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα, καθώς εμφανίζεται αποφασισμένη να αφήσει τα Χριστούγεννα να κυλήσουν χωρίς πολύ αυστηρούς περιορισμούς, με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Ωστόσο, στην εστίαση οι καταστηματάρχες ήδη δηλώνουν δραστική πτώση των κρατήσεων και τσουνάμι ακυρώσεων, καθώς ο κόσμος έχει φοβηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα