Δεκάδες πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων ακύρωσαν όπως ανακοίνωσαν η United Airlines και η Delta Air Lines, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον επηρεάζει τα πληρώματα πτήσης και τους άλλους εργαζόμενους.

Η United που έχει την έδρα της στο Σικάγο ακύρωσε 120 πτήσεις για την Παρασκευή, ενώ η Delta με έδρα την Ατλάντα ακύρωσε περίπου 90. Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για να επικοινωνήσουν με τους επιβάτες, ώστε να μην εγκλωβιστούν στα αεροδρόμια.

«Η πανεθνική άνοδος των κρουσμάτων Όμικρον αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στο υπόλοιπο προσωπικό λειτουργίας της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς έπρεπε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και να ειδοποιήσουμε τους επηρεασμένους πελάτες πριν έρθουν στο το αεροδρόμιο», ανακοίνωσε η United.

Η Delta ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές και τους πόρους — συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολόγησης και της αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων — πριν ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις για την Παρασκευή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή