Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι θα διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των αγοραστών κατοικιών και θα ικανοποιήσει καλύτερα τις εύλογες στεγαστικές τους ανάγκες, δεσμευόμενη να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων της χώρας.

Η δήλωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), που έγινε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής του τέταρτου τριμήνου, είναι η τελευταία ένδειξη ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές χαλαρώνουν οριακά τους περιορισμούς στον τομέα των ακινήτων για να αποτρέψουν μια σκληρή προσγείωση.

Η PBOC είπε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα, εν μέσω ενός ολοένα πιο σοβαρού εξωτερικού περιβάλλοντος και της αδυσώπητης παγκόσμιας πανδημίας.

Η PBOC δήλωσε ότι θα διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική ευέλικτη και κατάλληλη, και τη ρευστότητα αρκετά άφθονη. Θα ενισχύσει τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με στόχευση προς τις μικρές εταιρείες.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι θα εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά συναλλάγματος και θα αυξήσει την ευελιξία της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γιουάν, ενώ θα καθοδηγήσει τις εταιρείες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να είναι «ουδέτερα ως προς τον κίνδυνο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα