Kρουαζιερόπλοιο της αμερικανικής εταιρείας Carnival Cruise Lines που αναχώρησε από το Μαϊάμι βρέθηκε να έχει «μικρό αριθμό» επιβαινόντων που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Αναπόφευκτα δεν του επιτράπηκε η είσοδος σε λιμάνια δύο νησιών της Καραϊβικής, όπως αποκάλυψε η εταιρεία, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι τελικά βρήκε λιμάνι για να επισκεφθεί.

Συγκεκριμένα, το πλοίο Carnival Freedom έλαβε πράσινο φως για ελλιμενισμό στο Amber Cove στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ανιμαρί Μάθιους σε δήλωσή της.

«Το Carnival Freedom ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα και έχει έναν μικρό αριθμό επιβατών το πλοίο που βρίσκεται σε απομόνωση λόγω θετικού τεστ Covid», σημείωσε.

«Τα πρωτόκολλά μας προβλέπουν αυτή τη δυνατότητα και τα εφαρμόζουμε όπως είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος μας. Ηταν μια κρουαζιέρα για εμβολιασμένους και όλοι οι επισκέπτες έκαναν τεστ για κορωνοϊό επίσης πριν από την επιβίβαση», σύμφωνα με την Μάθιους.

Το Carnival Freedom αναχώρησε από το Μαϊάμι στις 18 Δεκεμβρίου και σταμάτησε στο Κουρασάο την Τρίτη. Οι προγραμματισμένες στάσεις του στα νησιά Bonaire της Καραϊβικής την Τετάρτη και Αρούμπα την Πέμπτη ακυρώθηκαν.

Αυτές οι στάσεις αντικαταστάθηκαν από τη στάση της Παρασκευής στη Δομινικανή Δημοκρατία και το πλοίο θα επιστρέψει στο Μαϊάμι όπως είχε προγραμματιστεί την Κυριακή.

Η είσοδος του πλοίου στο Κουρασάο καθυστέρησε επίσης λόγω των κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν στο πλοίο.

Ο Δρ. Ιζι Γκέρστενμπλουθ, ο εθνικός επιδημιολόγος του Κουρασάο, είπε στο CNN ότι ειδοποιήθηκε από το πλοίο πριν από την ελλιμενισμό του ότι είχε μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, γεγονός που όντως επιβεβαιώθηκε από τον γιατρό. Το Κουρασάο επέτρεψε στους επιβάτες του πλοίου να αποβιβαστούν από το πλοίο, αλλά το πλήρωμα παρέμεινε εντός του.

Καταγγελίες επιβατών για καθυστερημένη ενημέρωση

Πάντως επιβάτες της κρουαζιέρας δήλωσαν στο CNN ότι η υπεύθυνση εταιρεία αρνήθηκε να τους ενημερώσει γιατί το πλοίο καθυστέρησε να εισέλθει στο Κουρασάο. Αρκετοί από αυτούς πληροφορήθηκαν από ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μόνο την επόμενη μέρα που απαγορεύτηκε η είσοδος του πλοίου στο Bonaire, οι επιβάτες ενημερώθηκαν επισήμως για τα κρούσματα Covid-19.

Η Carnival και πολλές άλλες εταιρείες κρουαζιέρας απαιτούν από τους επιβάτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, με ορισμένες εξαιρέσεις για τα παιδιά.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεργάζεται στενά με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές στον προορισμό που επισκέπτεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».