Eπιστολή προς τις μεγάλες εταιρείες λογισμικού και προγραμματιστές απέστειλε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ζητώντας τους να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης της ψηφιακής ασφάλειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν αρκετές μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις φέτος, οι οποίες εξέθεσαν χιλιάδες αρχεία που κατείχαν εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες σε χάκερ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα.

Για παράδειγμα, μια επίθεση που έγινε πριν από έναν χρόνο, παραβίασε το λογισμικό της SolarWinds και έδωσε στους χάκερ πρόσβαση σε χιλιάδες εταιρείες και κυβερνητικά γραφεία που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της. Οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε email στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορίου και άλλες υπηρεσίες.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση, περισσότεροι από 20.000 αμερικανικοί οργανισμοί παραβιάστηκαν μέσω μιας ενημέρωσης κώδικα backdoor που χρησιμοποιείται στο λογισμικό email της Microsoft Corp.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα κυβερνοκατασκοπείας γνωστή ως Hafnium, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση.

«Τα περιστατικά SolarWinds και Hafnium χρησιμεύουν ως πρόσφατες υπενθυμίσεις ότι οι στρατηγικοί αντίπαλοι εκμεταλλεύονται ενεργά τα τρωτά σημεία για κακόβουλους σκοπούς», ανέφερε ο Σάλιβαν στην επιστολή του.

Για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και την αναδυόμενη τεχνολογία, Αν Νιούμπεργκερ, θα φιλοξενήσει μια μονοήμερη συζήτηση τον Ιανουάριο με στελέχη εταιρειών του κλάδου, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή