Σε απεργία για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990  προχώρησαν oι εργαζόμενοι στην BNL, τον ιταλικό βραχίονα του γαλλικού τραπεζικού ομίλου BNP Paribas, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές προσωπικού στο back office και στην πληροφορική.

Τα ιταλικά τραπεζικά συνδικάτα δήλωσαν ότι η απεργία είχε «μια μεγάλη επιτυχία». Επίσημα στοιχεία δεν ήταν διαθέσιμα και εκπρόσωπος της BNL δεν έκανε κανένα σχόλιο, σημειώνει το Reuters.

«Tα εσωτερικά γραφεία της τράπεζας ήταν εντελώς ερημωμένα και παρέμειναν κλειστά όπως και τα περισσότερα υποκαταστήματα», ανέφεραν σε κοινή δήλωση τα συνδικάτα Fabi, First-Cisl, Fisac-Cgil, Uilca και Unisin.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της BNL να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς παρόχους για τις υπηρεσίες πληροφορικής και υποστήριξης, μια κίνηση που, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,  επηρεάζει 90 από τους συνολικά 11.500 υπαλλήλους της BNL στα κεντρικά της γραφεία και περίπου 700 υποκαταστήματα σε όλη την Ιταλία.

Τα συνδικάτα έχουν επίσης εκφράσει παράπονα για την πώληση στην Worldline  του 80% της επιχείρησης επεξεργασίας πληρωμών με κάρτα Axepta Ιταλίας. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή