Την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, καθώς και την επίσπευση των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τα οποία θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης στις 06:00, αντί για τις 3 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η εστίαση θα λειτουργήσει μέχρι τις 02:00, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μέρες που θα κατεβάζει ρολά τα μεσάνυχτα. Όμως, πουθενά δεν θα επιτρέπεται η μουσική.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως «θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους».

Η παραπάνω δήλωση του κ. Πλεύρη προκάλεσε πολλά ερωτήματα, ενώ υπάρχουν ακόμα και αρκετά «θολά» σημεία στα νέα αυτά μέτρα.

Τα «θολά» σημεία των νέων μέτρων

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του MEGA, στο δικό μας σπίτι, με τους καλεσμένους μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κάνουμε το ρεβεγιόν και να βάλουμε και μουσική.

Εκεί που υπάρχει πρόβλημα και θα υπάρξει και πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης είναι το να νοικιάσουμε ένα Airbnb και να κάνουμε εκεί το πάρτι που πιθανώς να κάναμε σπίτι μας.

Ένα ακόμα σημείο που προβληματίζει είναι το τι θα γίνει με τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία, τα οποία πολλοί έχουν προπληρώσει.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ξενοδοχεία κλείνουν τη βραδιά του ρεβεγιόν ως πακέτο, το οποίο μάλιστα είναι προπληρωμένο τις περισσότερες φορές. Το πακέτο περιλαμβάνει το menu, αλλά και κάποιο μουσικό σχήμα που συνοδεύει τη βραδιά.

Ωστόσο, μετά την απαγόρευση της μουσικής όπως είναι αναμενόμενο, έχει οδηγήσει σε πολλές ακυρώσεις. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι τι θα συμβεί με τα προπληρωμένα αυτά πακέτα.

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης οι θεσμικοί φορείς του κλάδου βρίσκονται σε συζητήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες για να δουν αν και πως θα βρουν μια άκρη.

Είναι αυτά τα τελευταία μέτρα;

Τέλος, ένα ερώτημα που αφορά αρκετό κόσμο, είναι το τι θα γίνει με τα μέτρα, κι αν αυτή η δέσμη θα είναι η τελευταία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μπορεί αυτά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο να έχουν ισχύ για 15 μέρες, ωστόσο θα επανεξετάζονται καθημερινώς.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο τόσο στο επιστημονικό και κατά συνέπεια στο κυβερνητικό επιτελείο, το φαινόμενο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον είναι πολύ δυναμικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιστήμονες της χώρας μας να επανεξετάζουν σε καθημερινή βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας. Όποτε λοιπόν χρειαστεί προσαρμογή θα υπάρξει προσαρμογή, ακόμα και πριν το πέρας του 15ημέρου.

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 6:00

  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης