Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός ανάμεσα στις αμερικανικές Big Tech εντείνει ταυτόχρονα και τον ανταγωνισμό για τη διασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής κατάρτισης. Μάλιστα, ειδικά στους ταλαντούχους μηχανικούς για τομείς όπως το software, το hardware, τa operations και το design, οι εταιρείες προσφέρουν… γη και ύδωρ με υπέρογκους μισθούς και μπόνους.

Κάπως έτσι το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως η Apple μοίρασε, για το κλείσιμο της χρονιάς, παχυλά μπόνους (κυρίως σε μετοχές) στους μηχανικούς της που ξεκινούσαν από τα 50.000 δολάρια και έφταναν έως και στα 120.000 ή και 180.000 δολάρια προκειμένου να τους κρατήσει ευχαριστημένους και μακριά από κάθε σκέψη… μετακόμισης σε ανταγωνιστικές εταιρείες όπως το Facebook (νυν Meta).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέσα στους προηγούμενους μήνες, η Meta έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει περίπου 100 μηχανικούς από την Apple, αν και η τελευταία κατάφερε επίσης να της «κλέψει» αρκετά στελέχη. Ειδικά οι δύο αυτές εταιρείες βρίσκονται σε μια σφοδρή τροχιά σύγκρουσης προσπαθώντας να βγάλουν νέα τεχνολογικά προϊόντα κυρίως στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Τα μπόνους συνήθως δίδονται με τη μορφή πακέτου μετοχών, το οποίο ωστόσο μπορεί να μεταφράζεται σε μια πολύ επικερδή επένδυση αν λάβει κανείς υπόψη την συνεχή άνοδο των τιμών των μετοχών των τεχνολογικών ομίλων, ειδικά την τελευταία διετία. Ενδεικτικά η μετοχή της Apple αριθμεί κέρδη ύψους 36% για τη χρονιά, με αποτέλεσμα μάλιστα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να βρίσκεται στο κατώφλι του ρεκόρ των 3 τρισ. δολαρίων, η πρώτη εταιρεία που «πιάνει» ένα τέτοιο νούμερο.

Με φόντο την πανδημία, μεγάλο μέρους του τεχνικού προσωπικού εργάζεται δε, με τηλεργασία, ενώ λαμβάνει και επιπλέον μπόνους για την απόκτηση ή συντήρηση του τεχνικού του εξοπλισμού. Για παράδειγμα η Apple έχει προσφέρει μπόνους ύψους 1.000 δολαρίων σε όλους τους εργαζομένους στα τεχνικά τμήματα, στα τμήματα λιανικής και corporate, ώστε να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό για το σπίτι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή