Ρούχα και παπούτσια αγόρασαν οι καταναλωτές τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 13,1% παρουσίασε τον Οκτώβριο ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 σημείωσε αύξηση 4,6%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 10,1% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 αύξηση 4,4%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε επίσης: Λιανεμπόριο: 1 στους 2 καταναλωτές θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων  

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 3,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,8%.

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 13,1% τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2020, προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες:

Ωστόσο, το ρεκόρ κρουσμάτων «μούδιασε» τον εμπορικό κόσμο που φοβάται αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά λόγω της κακής ψυχολογίας που δεν συνάδει με την γιορτινή ατμόσφαιρα για τα ψώνια των ημερών.

Ο φόβος των καταναλωτών κυριαρχεί απειλώντας τα έσοδα των επιχειρήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι τα εμπορικά καταστήματα για να τονώσουν τη ζήτηση ετοιμάζονται για εκπτώσεις από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα από την προκαθορισμένη έναρξη της σεζόν, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις