Η κινεζική Huawei ανακοίνωσε ότι αναμένει τα ετήσια έσοδά της για το 2021 θα ανέλθουν στο ποσό των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι δηλαδή μειωμένα σε ποσοστό 28,9% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ήταν μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για τη Huawei αφού στις αμερικανικές κυρώσεις ήρθαν να προστεθούν οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς αλλά και η παγκόσμια πτώση στη ζήτηση έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι η κινεζική εταιρεία είχε αυξημένα έσοδα κατά 3,8% το 2020, ενώ το 2019 η αύξηση των εσόδων ήταν της τάξης του 19,1%.

Όπως αναφέρει το CNBC η μείωση των εσόδων έγινε γνωστή αφού περιλήφθηκε στο εσωτερικό μήνυμα για το νέο έτος του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας σε μια προσπάθεια να προτρέψει τους εργαζόμενους να ανασυγκροτηθούν και να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Αν και στο μήνυμα δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι της αναμονής πτώσης των εσόδων, ωστόσο γίνεται λόγος για «σοβαρές προκλήσεις» από «ένα απρόβλεπτο επιχειρηματικό περιβάλλον, την πολιτικοποίηση της τεχνολογίας και το παγκόσμιο κίνημα της από-παγκοσμιοποίησης».

Για την επόμενη χρονιά, ο επικεφαλής της Huawei ανέφερε ότι οι προσπάθειες θα περιλαμβάνουν αύξηση της προσπάθειας προσέλκυσης νέων ταλέντων και την προώθησή τους σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τεχνολογιών που έχουν σχέση με την αυτοκίνηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Huawei ανακοίνωσε το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS, οι παραδόσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων αναμένεται να έλθει εντός του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή