Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να πετύχει παραδόσεις ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Wall Street και παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη σε ημιαγωγούς. Ο τρόπος που το πέτυχε αυτό μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στην κάθετη αύξηση της παραγωγής της επί κινεζικού εδάφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που η Tesla πετυχαίνει ρεκόρ παραδόσεων.

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρέδωσε 380.600 οχήματα κατά το δ’ τρίμηνο του 2021, τη στιγμή που η αγορά ανέμενε ότι ο αριθμός θα φτάσει στα 263.026 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες παραδόσεις ήταν αυξημένες σχεδόν κατά 70% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς και σχεδόν 30% υψηλότερες από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις παραδόσεις της κατά 87% σε σχέση με το 2020, παραδίδοντας συνολικά 936.172 οχήματα.

Τα μοντέλα της Tesla που παράγονται σε εργοστάσια στην Κίνα προορίζονται για τις αγορές της Κίνας, ορισμένες ασιατικές χώρες και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πουλήθηκαν συνολικά 296.850 οχήματα Model 3 και Model Y κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Μετά από όλα αυτά η Credit Suisse αναμένει ότι η Tesla θα εκτοξεύσει τις παραδόσεις οχημάτων στα 1,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022, προβλέποντας ότι η παραγωγή θα αυξηθεί στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα ώστε να καλυφθεί η πιο αργή παραγωγή των νέων εργοστασίων της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και την ανακοίνωση της Hertz ότι θα προχωρήσει 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας