Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 475.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα Model 3 και Model S λόγω προβλημάτων στην οπίσθια κάμερα και στο μπροστινό καπό, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα που εξετάζεται, σε συνεργασία με την εταιρεία, και σχετίζεται με τις πλαϊνές κάμερες και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης.

Τα οχήματα που θα πρέπει να ελεγχθούν είναι μοντέλα από το 2014 έως το 2021, ενώ σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί με το μισό εκατομμύριο οχημάτων που παρέδωσε πέρυσι η εταιρεία. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 356.309 οχήματα Model 3 από το 2017 έως το 2020 (πρόβλημα στην κάμερα) και 119.009 Model S (πρόβλημα στο εμπρόσθιο καπό).

Στα Model 3, ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί φθορά στην καλωδίωση της οπίσθιας κάμερας από το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο που καπό. Για τα Model S, το πρόβλημα ίσως είναι σοβαρότερο καθώς το εμπρόσθιο καπό ενδέχεται να ανοίξει απροειδοποίητα με αποτέλεσμα ο οδηγός απλά να μην έχει πλέον ορατότητα για να οδηγήσει.

Προφανώς στο άκουσμα της είδησης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Tesla έχασε 3% της αξίας της.

Υπό εξέταση είναι και οι πλαϊνές κάμερες των Tesla, οι οποίες σχετίζονται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC η εταιρεία φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία αντικατάστασης ελλαττωματικών καμερών, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ανάκληση των οχημάτων.

Η NHTSA από την πλευρά της έχει ερευνήσει 580.000 οχήματα Tesla μετά την απόφαση της κατασκευάστριας να επιτρέψει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στις οθόνες των οχημάτων όταν αυτά βρίσκονται σε κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία οδήγησε τελικά στην αναστολή των gaming χαρακτηριστικών όταν τα οχήματα βρίσκονται εν κινήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή