Tο European Communication Institute (ECI) προκηρύσσει πέντε (5) υποτροφίες για σπουδές στα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα στην τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο (έναρξη 12 Φεβουαρίου eci-org.eu). 

Που απευθύνονται

Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει πτυχίο σε Κοινωνικές / Ανθρωπιστικές επιστήμες. Να μιλάει καλά Αγγλικά και είναι διαθέσιμος να ταξιδέψει (Βιέννη) για τμήμα των σπουδών του, τον Ιούνιο του 2022 και 2023. Είναι εργαζόμενος και επιθυμεί να υποστηρίξει την προσωπική / επαγγελματική του ανέλιξη ως μέλος ακαδημαϊκής ομάδας με Ευρώστροφο προσανατολισμό.

Το European Communication Institute

Το ECI είναι μία καινοτόμος Ακαδημαϊκή Συνέργεια στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή δημόσιων φορέων από την Ελλάδα και την Αυστρία, και την εμπιστοσύνη θεσμών όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δημοσίων Ευρωπαϊκών Broadcasters, και μεγάλων ομίλων Δημοσιότητας. Προσφέρει πέντε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών – (Master of Arts in Communication & Emerging Technologies με αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ), τα οποία καλύπτουν σημαντικά καινά επιστημονικά πεδία. 

Αντικείμενα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Οι κάτοχοι Master of Arts του Ινστιτούτου, εξειδικεύονται σε: Επικοινωνία & Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Ποιοτική δημοσιογραφία & Νέες Τεχνολογίες,  Ανάπτυξη Περιεχομένου & Στρατηγικής, Ανθρωπιστική Επικοινωνία & Νέες Τεχνολογίες και Ψυχολογία & Κοινωνικά Δίκτυα. 

  1. Quality Journalism and New Technologies
  2. Content Marketing & Communication Strategy
  3. Institutions, Communication and European Integration
  4. Humanistic Communication and New Technologies
  5. Psychology and Social Networks

Συντελεστές ECI

Η Συνέργεια European Communication Institute συναποτελείται από το Ερευνητικό Κέντρο  ‘Αθηνά’ (Γενική Γραμματεία Έρευνας Καινοτομίας), το δημόσιο πανεπιστήμιο Donau Universität Krems, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ίδρυμα  Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση.

Το 2022 επιχειρεί ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον, εντάσσοντας νέα ακαδημαϊκά πεδία, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην γενναία και επίπονη προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Τι καλύπτει η υποτροφία.

Κάθε υποτροφία αξίας 4.575 ευρώ καλύπτει το 50% των διδάκτρων (9.150 eu).

Επιπροσθέτως καλύπτει τα έξοδα διαμονής στην Βιέννη στη διάρκεια των μαθημάτων και προβλέπει ευνοϊκούς όρους πληρωμής για το σκέλος της ίδιας συμμετοχής, εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι. 

Παράλληλα οφέλη

Η ακαδημαϊκή και κοινωνική εμπειρία στο ECI εκτυλίσσεται για δύο πλήρη χρόνια και οδηγεί στην απόκτηση διεθνών Masters, αναγνωρισμένων στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές / πτυχιούχοι του ΕCI έχουν επίσης το προνόμιο να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα projects (project based learning), σε δίκτυα ισχύος, ενώ ήδη από το 2020, μέσω της πρωτοβουλίας «Παράλληλο Πρόγραμμα» παρέχεται η δυνατότητα για διά βίου παρακολούθηση επίλεκτων μαθημάτων, ιχνηλατώντας έτσι τις εξελίξεις στον τομέα του ενδιαφέροντος τους και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους.

Παράλληλα  επικαιροποιούν δεξιότητες που σχετίζονται με την επέλαση της τεχνολογίας, ενώ ως Πολίτες αποκτούν γνώσεις αιχμής που πλέον καθίστανται απαραίτητες για την λειτουργία στην νέα καθημερινότητα.

Σπουδές και Πανδημία

Στην εποχή της πανδημίας, το ECI θωρακίζεται και δημιουργεί ένα ασφαλές –  μικτό περιβάλλον (Phigital Learning) που προσφέρει απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα τόσο ηλεκτρονικών μέσων τηλεκπαίδευσης, όσο και ‘φυσικών’ συναντήσεων.

Φοιτητές στο ECI.

Οι σπουδές στο ECI απευθύνονται κυρίως σε πολίτες που επιδιώκουν την μεταπτυχιακή εξειδίκευση, σε επαγγελματίες και στελέχη με καριέρα σε εξέλιξη, σε νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν ακαδημαϊκά εφόδια μαζί με σύνδεση με την αγορά / δίκτυα ισχύος και σε εκείνους που επιθυμούν να καταστούν ενεργοί πολίτες με αντίληψη του ρόλου της Τεχνολογίας στο σύγχρονο κοινωνικό / επαγγελματικό περιβάλλον. 

 H νέα χρονιά αρχίζει 12 Φεβρουαρίου 2022.  Οι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας το βιογραφικό τους (φάση 1 από 4) στην διεύθυνση admissions@eci-org.eu, Προσοχή: Πρέπει να αναφέρουν α) την κατεύθυνση επιλογής τους β) τον κωδικό GGEK-22 (ως άνω υποτροφία).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia