Νέο άνοδο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ αύριο Τρίτη για να συζητηθεί η πολιτική παραγωγής για τον Φεβρουάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη κινήθηκαν προς τα 76 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές συναλλαγές μετά την πτώση 2,3% την Παρασκευή.

Η παραγωγή της Λιβύης αναμένεται να μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επισκευάσουν έναν κατεστραμμένο αγωγό.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ πρόκειται να συμφωνήσει σε αύξηση της παραγωγής τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Το πετρέλαιο σημείωσε το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος του από το 2009 πέρυσι, καθώς η κυκλοφορία των εμβολίων βοήθησε τις οικονομίες να ανοίξουν ξανά, ενισχύοντας τη ζήτηση ενέργειας.

Ενώ ο ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμος να προσθέσει άλλα 400.000 βαρέλια την ημέρα στην παγκόσμια προσφορά, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τη ζήτηση αργού καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει την έξαρση της Covid-19 και η παραλλαγή του ιού Όμικρον οδηγεί σε ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως.

«Πιστεύω ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ είναι προκαθορισμένη και οι ειδήσεις και τα δεδομένα της Omicron θα παραμείνουν η κύρια επιρροή στο κλίμα για το πετρέλαιο», δήλωσε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη.

Η Λιβύη αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου της θα μειωθεί κατά άλλα 200.000 βαρέλια την ημέρα την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές