Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, καθώς σημείωσε άνοδο άνω των 200 μονάδων, την ώρα που τόσο ο S&P 500, όσο κυρίως ο Nasdaq βρήκαν ευκαιρία να διορθώσουν, δίνοντας έτσι ένα διττό μήνυμα για την πορεία της Wall Street στη δεύτερη συνεδρίαση του νέου έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,59% στις 36.799 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,06% στις 4.793 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,33% στις 15.622 μονάδες.

Οι τράπεζες ήταν ο κλάδος που ξεχώρισε σήμερα, οδηγώντας μάλιστα και την άνοδο του Dow Jones. Σύμφωνα με τους αναλυτές είναι αυτές που αναμένεται να επωφεληθούν από την άνοδο των επιτοκίων, με την JPMorgan Chase, την American Express και την Goldman Sachs να ξεχωρίζουν.

Επίσης, η Caterpillar και άλλες μετοχές που συνδέονται άμεσα με την οικονομική ανάκαμψη σημείωσαν άνοδο. Οι ενεργειακές μετοχές όπως η Occidental Petroleum και η Coterra Energy ενισχύθηκαν κατά 7% έκαστη. Οι μετοχές της Halliburton σημείωσαν άνοδο 5%, ακολουθώντας την αύξηση των τιμών του αργού, αλλά και την αναβάθμιση της εταιρείας από την Morgan Stanley.

Σημαντική ώθηση έλαβε και η μετοχή της Ford Motor, ξεχωρίζοντας στον S&P 500, αφού ενισχύθηκε κατά 11%. Η εταιρεία άνοιξε τις παραγγελίες για το ηλεκτρικό φορτηγό F-150 Lightning αυτή την εβδομάδα, με τεράστια μέχρι στιγμής ανταπόκριση. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διπλασιάσει το σχέδιο παραγωγής της σε 150.000 ετησίως.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές, παρά την ισχυρή πορεία μέχρι στιγμής», έγραψαν οι αναλυτές μετοχών της JPMorgan. «Η νέα παραλλαγή αποδεικνύεται πιο ήπια από τις προηγούμενες», πρόσθεσαν, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε κέρδη και πιστεύουμε ότι οι προβλέψεις για το 2022 θα αποδειχθούν και πάλι πολύ χαμηλές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street