Με την ισχυρή συμβολή της Coca Cola, το ελληνικό χρηματιστήριο διαπέρασε με σχετική άνεση τα επίπεδα των 900 μονάδων σήμερα, χωρίς όμως σε αυτή την κίνηση να «συμμετέχουν» τίτλοι – σηματωροί, όπως είναι οι τράπεζες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,03% στις 908,08 μονάδες, με τον τζίρο να κλείνει στα 47 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό όμως σήμερα στο ΧΑ ήταν ότι έκλεισε λίγο πάνω από την αντίσταση των 905 μονάδων, αν και η πραγματική δοκιμασία αυτής θα έρθει προφανώς στην αυριανή συνεδρίαση. Εάν κρατήσει η διάσπαση, τότε τα υψηλότερα επίπεδα είναι δεδομένα, με την επιδημιολογική εικόνα σαφώς της χώρας να ορίζει και το εύρος αυτών των επιπέδων.

Ζητούμενο η αύξηση του τζίρου

Επίσης, ένα βασικό ζητούμενο που θα πρέπει να προστεθεί για να ενισχυθεί το ανοδικό κύμα, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, είναι να βελτιωθεί η συναλλακτική δραστηριότητα, ώστε περισσότερα κεφάλαια να προστεθούν στο «τραίνο» της ανόδου. Σε διαφορετική περίπτωση ο γενικός δείκτης θα επιστρέψει στα επίπεδα της «περιήγησης» του Δεκεμβρίου, συνεχίζοντας για ακόμη μερικές εβδομάδες την συσσώρευση διαρκείας.

Αυτή η εβδομάδα άλλωστε, όπως αναμενόταν, είναι αναγνωριστική για τα χαρτοφυλάκια που σταδιακά θα ξετυλίγουν τις 12μηνες στρατηγικές τους, σε ένα περιβάλλον πολιτικής που ενώ η πανδημία θέλει να είναι υποστηρικτικό, παράπλευρες ανισορροπίες, όπως ο πληθωρισμός, ίσως υποχρεώσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κρατήσουν μια πιο μετριοπαθή στάση.

Το εν λόγω μείγμα θα επιβάλει και μια δομή χαρτοφυλακίων που να στοχεύει σε μετοχές αξίας, οι οποίες παραδοσιακά υπεραποδίδουν σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης, αλλά και σταδιακής σύσφιγξης της πολιτικής. Το τελευταίο άλλωστε είναι μια εξέλιξη που αν και πολλοίς αναμενόμενη, θα κρίνει και τις στρατηγικές που θα κυριαρχήσουν τόσο εντός της Λ. Αθηνών, όσο και σε όλες σχεδόν τις αγορές παγκοσμίως.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το άλμα της Coca Cola έφτασε λίγο κάτω από το 5%, με τις Λάμδα, Aegean, Jumbo, Quest, Πειραιώς, ΟΤΕ, Eurobank και Τιτάν να βοηθούν στην άνοδο της αγοράς.

Σε αντίθεση όμως με τις Σαράντης, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΕΘνική που συγκράτησαν το εύρος της ανόδου με τις απώλειές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες