Δύσκολες ώρες για την κινεζική πόλη Σιάν, η οποία βρίσκεται σε καθολική καραντίνα, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται είναι ο ελλείψεις σε τρόφιμα, με τους κατοίκους να ανταλλάσσουν διάφορα αγαθά, ακόμα και gadgets με φαγητό…

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφθονούν τέτοιες αναρτήσεις.

Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους από τις 23 Δεκεμβρίου και προς το παρόν δεν μπορούν να βγουν για να αγοράσουν τρόφιμα, αναφέρει το BBC.

Οι αρχές παρέχουν δωρεάν τρόφιμα στα νοικοκυριά, αλλά ορισμένοι είπαν ότι οι προμήθειες τους εξαντλούνται ή ότι δεν έχουν λάβει ακόμη βοήθεια.

Βίντεο και φωτογραφίες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo δείχνουν ανθρώπους να ανταλλάσσουν τσιγάρα με λάχανο, υγρό πιάτων με μήλα και σερβιέτες για ένα μικρό σωρό λαχανικά.

Ένα βίντεο έδειξε έναν κάτοικο να φαίνεται να ανταλλάσσει την κονσόλα του Nintendo Switch με ένα πακέτο instant noodles και δύο ψωμάκια στον ατμό.

«Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν πράγματα με άλλους στο ίδιο κτίριο, επειδή δεν έχουν πλέον αρκετό φαγητό για να φάνε», δήλωσε ένας κάτοικος με το επώνυμο Wang στο Radio Free Asia . Το ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε επίσης ότι ένας άλλος άνδρας ήθελε να ανταλλάξει ένα smartphone και ένα tablet με ρύζι.

«Αβοήθητοι πολίτες έχουν φτάσει στην εποχή των ανταλλαγών – οι πατάτες ανταλλάσσονται με μπατονέτες», είπε ένας χρήστης του Weibo, ενώ ένας άλλος το περιέγραψε ως «επιστροφή στην πρωτόγονη κοινωνία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή