Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» ότι οι παραγωγοί πετρελαίου θα αυξήσουν την προσφορά κατά τη σημερινή τους συνάντηση, εκτιμώντας ότι η ζήτηση καυσίμων παραμένει ισχυρή παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν άνοδο 43 σεντς στα 79,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 33 σεντς στα 76,41 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα.

«Ο νούμερο ένα καταλύτης (των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου) αυτή τη στιγμή είναι η διαχείριση της πλευράς προσφοράς της αγοράς από τον ΟΠΕΚ+», δήλωσε ο Βιρέντα Τσαουχάν, αναλυτής της Energy Aspects.

Είπε επίσης ότι οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων από την εξάπλωση της Όμικρον υποχωρούν και οι προγραμματισμένες εκπομπές αργού από διάφορα εθνικά στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και οι σύμμαχοι συναντώνται σήμερα. Η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεδριάσει στις 12:00 GMT και θα ακολουθήσει υπουργική συνεδρίαση στις 13:00 GMT, και οι δύο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ είπαν στο Reuters ότι ο όμιλος είναι πιθανό να εμμείνει στο σχέδιό του για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο, όπως έκανε κάθε μήνα από τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ