Το πρώτο αγωνιστικό φορτηγό που χρησιμοποιεί υδρογόνο για καύσιμο συμμετείχε στο Ράλι Ντακάρ με χορηγό τη σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου Aramco.

Το φορτηγό αναπτύχθηκε από την Gaussin, έναν Γάλλο κατασκευαστή οχημάτων μηδενικών εκπομπών, και είναι εξοπλισμένο με δεξαμενές που μεταφέρουν έως και 80 κιλά υδρογόνου για να τροφοδοτούν τον κινητήρα,  ο οποίος χρησιμοποιεί αποκλειστικά υδρογόνο για καύσιμο.

«Αυτό είναι ένα ορόσημο στην ανάπτυξη του υδρογόνου ως καυσίμου με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα και η πρώτη φορά που ένα φορτηγό υδρογόνου μπαίνει στο Ράλι Ντακάρ», δήλωσε ο Αχμάντ Αλ Σααντί, αντιπρόεδρος τεχνικών υπηρεσιών, στην Aramco. «Μέσω της αποκλειστικής μας χορηγίας του Gaussin H2 Truck, στοχεύουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητές του στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών, ιδιαίτερα σε τομείς που είναι δύσκολο να απανθρακοποιηθούν — όπως τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα».

«Κοιτάζοντας το μέλλον, η Aramco εργάζεται για τον εντοπισμό της κατασκευής οχημάτων υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία καθώς και για την ανάπτυξη τεχνολογιών οχημάτων υδρογόνου μέσω του Κέντρου Προηγμένης Καινοτομίας της (LAB7).»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Gaussin, Christophe Gaussin, δήλωσε ότι η εταιρεία του συμμερίζεται την επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

«Μοιραζόμαστε με τους διοργανωτές του διαγωνισμού – και με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας – τον στόχο της απελευθέρωσης του άνθρακα κινητικότητας και την επιθυμία να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα κατά της κλιματικής αλλαγής».

Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε το Σάββατο από την πόλη Χαΐλ και θα τερματίσει στις 14 Ιανουαρίου στην Τζέντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport