Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο  επίπεδο του 1,65%. Η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε ελαφρώς και διαπραγματεύεται στο 2,062%. Ελαφρά άνοδο σημείωσε η απόδοση του 2ετούς ομολογιακού τίτλου, κατά μια μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,78%.

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς υπήρξε εκρηκτικό για τις απόδοσεις των αμεριανικών ομόλογων, καθώς αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει σημειωθεί εδώ και μια 20ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς την Παρασκευή έκλεισε στο 1,51% και στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς στο 1,71%.

Οι επενδυτές θα μελετήσουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed του Δεκεμβρίου, που θα δημοσιευθούν σήμερα. Η Federal Reserve είχε ανακοινώσει μετά τη συνεδρίαση, πως θα επιταχύνει το tapering, ενώ στελέχη της έχουν δηλώσει ότι προβλέπονται έως τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Longview Economics, Κρις Γουάτλινγκ, δήλωσε στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Τετάρτη ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταρείας του η αγορά έχει προεξοφλήσει  πολλές από τις αυξήσεις επιτοκίων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια. «Πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί και η οικονομία θα παραμείνει ισχυρή, και στην πραγματικότητα, αυτό θα αφαιρέσει λίγη πίεση από τη Fed για να προχωρήσει τόσο γρήγορα όσο θέλει η αγορά»εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές