Για πολύ καιρό, η κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin έχει χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα κατά του περιουσιακού στοιχείου από πολλούς επικριτές, που πιστεύουν ότι η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται για την εξόρυξη νέων μονάδων του Bitcoin επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον.

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσει πολλές από τις επικρίσεις αυτές, η Galaxy Digital δημοσίευσε μια έκθεση όπου αναφέρεται ότι η υποτιθέμενη «υψηλή» χρήση ενέργειας του BTC είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλους κλάδους, όπως αυτή στον τραπεζικό κλάδο και στον χρυσό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ετήσια χρήση ενέργειας του Bitcoin βρίσκεται περίπου στις 113,89 τεραβατώρες (TWh). Εν αντιθέσει, το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα (τραπεζικός κλάδος) καταναλώνει το υπερδιπλάσιο ποσό (263,72 TWh) ετησίως.

Παράλληλα με το γεγονός ότι η έκθεση καθιέρωσε μια σύγκριση μεταξύ του Bitcoin και του τραπεζικού κλάδου, πρόσθεσε επίσης τη βιομηχανία κίτρινου μετάλλου, η οποία συγκρίνεται κυρίως με το Bitcoin. Στα ευρήματα της έκθεσης, η βιομηχανία χρυσού χρησιμοποιεί 240,61 TWh ετησίως, ένα αρκετά υψηλό ποσό εν συγκρίσει με το Bitcoin.

Στην έκθεσή της, η Galaxy Digital υπογραμμίζει ορισμένες βασικές λειτουργίες του Bitcoin και τους ρόλους του στη χρήση ενέργειας του BTC, δηλώνοντας ότι «το Bitcoin είναι μια θεμελιωδώς νέα τεχνολογία που δεν είναι ακριβές υποκατάστατο οποιουδήποτε συστήματος παλαιού τύπου. Το bitcoin δεν είναι μόνο ένα επίπεδο διακανονισμού, ούτε απλώς μία αποθήκη αξίας και μέσο συναλλαγών. Ναι, το δίκτυο του καταναλώνει σημαντική ποσότητα ενέργειας, αλλά αυτή η κατανάλωση ενέργειας είναι που το κάνει τόσο ισχυρό και ασφαλές».

Οι παραγωγοί πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν σπατάλη μεθανίου για την εξόρυξη BTC

Σύμφωνα με την Galaxy Digital, η εξόρυξη Bitcoin παρέχει επίσης καλύτερες επιλογές για την απορρόφηση ενέργεια. Εταιρείες όπως η Great American Mining, η Upstream Data και η Crusoe Energy Systems μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν υποδομές που θα τις βοηθούσαν να εκμεταλλευτούν το περισσεύον μεθάνιο και να το χρησιμοποιήσουν για την εξόρυξη Bitcoin. Σύμφωνα με την έκθεση, η εξόρυξη BTC μέσω της εκμετάλλευσης του αερίου επιτρέπει στους παραγωγούς πετρελαίου μπορούν να πετύχουν 24 φορές υψηλότερη μείωση των εκπομπών.
Επάλληλα αναφέρεται ότι η εξόρυξη παρέχει στους miners την ευελιξία να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τον εξοπλισμό τους κατά βούληση. Το πιο σημαντικό ωστόσο πόρισμα είναι ότι καταναλώνεται σχεδόν 20 φορές περισσότερη ποσότητα ενέργειας που από το Bitcoin εν συγκρίσει με αυτή που σπαταλάται παγκοσμίως ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News