Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,75% την Πέμπτη, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία που ξεκίνησε από τη πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον πιο επιθετικό γερακίσιο τόνο της FED, που εξέπληξε τις αγορές.

Συγκεκριμένα η απόδοση του ομολόγου δείκτη αναφοράς ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες βάσης, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, καθώς στο τέλος του 2021 είναι διαμορφωθεί στο 1,51%. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,13%.

Nωρίτερα ή ταχύτερα θα πρέπει να αυξήσει η Federal Reserve τα επιτόκια, στην προσπάθεια της να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό και να προωθήσει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (minutes).

Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν στα σχέδια για ταχύτερη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που θεσπίστηκε κατά την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να δοθεί στην κεντρική τράπεζα μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων την επόμενη χρονιά, ενώ δεν αποκλείονται και να υπάρξουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμιά, εντός του έτους.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτος ανεργίας της τελευταίας του 2021 που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές