Ισχυρές απώλειες σημειώνουν τα περισσότερα κρυπτονομίσματα σήμερα, καθώς αδυνατούν να διαφοροποιηθούν από το παγκόσμιο sell off που προκάλεσε ο επιθετικός τόνος σύσφιξης της πολιτικής από τη Federal Reserve, όπως αποκαλύφθηκε και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης.

Ειδικότερα, το Bitcoin υποχωρεί λίγο κάτω από τα 43.200 δολάρια, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 7%, ενώ λίγο νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 42.503,88 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Το Ether υποχωρεί σχεδόν 10% στα 3.452,58 δολάρια.

Το sell off των κρυπτονομισμάτων έρχεται μετά την ισχυρή πτώση των αγορών, μετά τη δημοσίευση πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, στα οποία η κεντρική τράπεζα φάνηκε ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Περιουσιακά στοιχεία ανάπτυξης, όπως οι μετοχές τεχνολογίας τείνουν να επηρεάζονται αρνητικά όταν τα επιτόκια αυξάνονται, καθώς τα μελλοντικά κέρδη γίνονται λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές όταν οι αποδόσεις είναι υψηλότερες. Αυτή η προοπτική επηρεάζει και τα κρυπτονομίσματα, τα οποία θεωρούνται ως περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News