Nα ανακάμψουν μετά τις χθεσινές αναταράξεις επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αν και δέχονται σημαντικές πιέσεις από τα νέα δεδομένα που “έδωσαν” τα πρακτικά της Federal Reserve, βρίσκουν κάποιες στηρίξεις να ανακόψουν το ντόμινο της πτώσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,01% στις 36.407 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 4.713 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,31% στις 15.146 μονάδες.

Σημαντικές στηρίξεις στην αγορά δίνει ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος λαμβάνει ώθηση από το +3,4% του πετρελαίου. Η Marathon Oil κερδίζει 2,6%, η Occidental Petroleum ενισχύεται κατά 3,4% ενώ η ExxonMobil σημειώνει κέρδη 1,6%. Θετικά επίσης λειτουργεί και ο τραπεζικός κλάδος, αφού αναμένεται να επωφεληθεί από τα υψηλότερα επιτόκια. Η Bank of America κερδίζει 1,5%, η Citigroup ενισχύεται κατά 1,4% και η Wells Fargo κατά 1,3%.

Από την άλλη όμως είναι οι τίτλοι που επηρεάζονται περισσότερο από την άνοδο των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα μελλοντικά κέρδη αρκετών εισηγμένων φαίνεται να είναι λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές όταν οι αποδόσεις των ομολόγων είναι υψηλότερες – και τείνουν να είναι ευάλωτα όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε στα επίπεδα του 1,75%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να μετατοπίζονται σε περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος μετά και τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου ήταν στο 1,51% στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street