Απροσδόκητη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αυξανόμενες λοιμώξεις από την COVID-19 διέκοψαν τη λειτουργία επιχειρήσεων και σχολείων.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7.000  και ανήλθαν σε 207.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν σε 197.000.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ήδη επίδομα ανεργία αυξήθηκε επίσης κατά 36.000 και ανήλθε στα 1,75 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδα.

Αλλά η αύξηση των αρχικών αξιώσεων που αναφέρθηκε από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη θεωρείται μέτρια, καθώς η αγορά εργασίας στενεύει εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού. Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 10,6 εκατομμύρια.

Τέλος, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συνήθως αυξάνονται κατά την περίοδο των εορτών, ωστόσο φέτος η έντονη έλλειψη εργατικού δυναμικού διατάραξε το σύνηθες εποχικό μοτίβο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή