Ανοδικά κινείται ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς ωφελείται από το αδύναμο δολάριο αλλά η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων περιορίζει την ανοδική τάση του πολύτιμου μετάλλου, που αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.792,13 δολάρια η ουγγιά στις 5:28 ώρα ΕΤ και τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν επίσης κατά 0,2% στα 1.792,50.

Δίνοντας μια ανάσα στον χρυσό, το δολάριο υποχώρησε ελαφρά την Παρασκευή, αλλά βρίσκεται ακόμα σε τροχιά να κλείσει με άνοδο  την εβδομάδα.

«Τους τελευταίους μήνες, ο χρυσός διαπραγματεύεται μεταξύ 1.730 και 1.830 δολαρίων, αυτό είναι το εύρος διακύμανσης για τους τελευταίους έξι μήνες περίπου», σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK, Μάικλ Χιούσον.  Ο χρυσός είναι σε μεγάλο βαθμό όμηρος της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και είναι πιθανό να παραμείνει έτσι, συνεχίζει και συμπληρώνει ότι σ΄αυτό το πλαίσιο, αν είναι ικανοποιητικά τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεση για την απασχόληση, θα ασκηθούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η απόδοση των αμερικανικών 10ετών ομολόγων παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2021.

Το ασήμι μεταβλήθηκε οριακά στα 22,16 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,5% στα 969,01 η ουγγιά και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 1.905,84 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές