Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι όμως οδεύουν σε μια αρνητική πρώτη εβδομάδα του 2022, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας συνηγορούν πλέον στην πρόθεση της Federal Reserve για πιο επιθετική σύσφιξη της πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,18% στις 36.170 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 4.699 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,41% στις 15.142 μονάδες.

Η προοπτική αυστηρότερης πολιτικής από τη Fed έχει ωθήσει την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 1,76%. Από την άλλη, οι μετοχές στον τεχνολογικό χώρο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης σήμερα, αν και τα υψηλότερα επιτόκια απομακρύνουν τους επενδυτές από μετοχές με υψηλότερες αποτιμήσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο από ό,τι προβλεπόταν, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Παράλληλα, νέα αύξηση καταγράφεται στους μισθούς.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,9% ενώ το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο. Τα νέα αυτά στοιχεία, επιτείνουν το ήδη δύσκολο περιβάλλον προσλήψεων στη χώρα, το οποία καθιστά δύσκολη την κάλυψη της ζήτησης εν μέσω της επίμονης πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street