Οι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο από ό,τι προβλεπόταν, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Παράλληλα, νέα αύξηση καταγράφεται στους μισθούς.

Τα νέα αυτά στοιχεία, επιτείνουν το ήδη δύσκολο περιβάλλον προσλήψεων στη χώρα, το οποία καθιστά δύσκολη την κάλυψη της ζήτησης εν μέσω της επίμονης πανδημίας.

Η αύξηση κατά 199.000 στις μη γεωργικές μισθοδοσίες τον περασμένο μήνα ακολούθησε την αναθεωρημένη άνοδο κατά 249.000 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,9% ενώ το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν υψηλότερη στον τομέα της αναψυχής και της φιλοξενίας, ένας βασικός τομέας ανάκαμψης, ο οποίος πρόσθεσε 53.000 θέσεις. Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες συνεισέφεραν 43.000 θέσεις ενώ η μεταποίηση πρόσθεσε άλλες 26.000.

Το ποσοστό ανεργίας έπεσε σε ένα νέο χαμηλό της εποχής της πανδημίας και κοντά στο χαμηλό 50 ετών του 3,5% τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτή η μείωση ήρθε παρόλο που το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο στο 61,9%.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι ΗΠΑ βλέπουν τον ταχύτερο ρυθμό πληθωρισμού τους εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,6% για τον μήνα και κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή