Η Goldman Sachs Group Inc. είναι «εξαιρετικά bullish» σε ότι αφορά τα εμπορεύματα.

Μάλιστα, ο Τζεφ Κάρι, επικεφαλής ερευνών στα commodities της επενδυτικής τράπεζας, κάνει λόγο για έναν «υπερκύκλο που έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει για μια δεκαετία}.

Μιλώντας Bloomberg, ο Κάρι είπε ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε σε ένα σκηνικό που περιλαμβάνει στρεβλώσεις στην ενέργεια, τα μέταλλα και τη γεωργία, ενώ οι επενδυτικές θέσεις στα εμπορεύματα είναι χαμηλές. «Το καλύτερο μέρος για να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα δεδομένου του άξονα της Fed, είναι τα εμπορεύματα», είπε ο Κάρι, αναφερόμενος στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

«Πιστεύουμε ότι θα δείτε άλλο ένα έτος υπεραπόδοσης των εμπορευμάτων και των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων ευρύτερα».

Η Goldman δήλωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι τα εμπορεύματα ξεκινούσαν έναν υπερκύκλο που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια και πιθανώς μια δεκαετία. Ειδικότερα, η αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να σφίξει, ακόμη και με τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ να προσθέτει σταδιακά προμήθειες στην αγορά, καθώς η πανδημία συνεχίζει να απειλεί τη ζήτηση και τις επενδύσεις.

Οι μόνες δύο χώρες στον κόσμο που μπορούν να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο σήμερα από ό,τι θα μπορούσαν τον Ιανουάριο του 2020 είναι η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, είπε ο Κάρι.

«Κάθε άλλη χώρα στον κόσμο αγωνίζεται» για να φτάσει στο προ-πανδημικό επίπεδο.

Η τιμή στόχος της Goldman Sachs για το αργό πετρέλαιο Brent το πρώτο τρίμηνο είναι 85 δολάρια το βαρέλι, αλλά αυτό ήταν υπό την παραδοχή ότι η ιρανική παραγωγή θα επιστρέψει αργότερα μέσα στο έτος — κάτι που φαίνεται όλο και πιο απίθανο — πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές