Αντανάκλαση της ανάκαμψης που παρουσίαζε ο ταξιδιωτικός κλάδος κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, πριν ουσιαστικά αρχίσει η δυναμική εξάπλωση της Όμικρον, αποτελούν τα σημαντικά βελτιωμένα κέρδη που αναμένεται να ανακοινώσει η αμερικανική Delta Air Lines.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που θα ανακοινώσει αποτελέσματα μεθαύριο, Τρίτη, εκτιμάται πως κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,11 δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ποσό που συνιστά σημαντική άνοδο σε σχέση με την τεράστια ζημιά των -2,53 δολαρίων ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με τον τρόπο αυτό η χρονιά αναμένεται πως έκλεισε με πολύ θετικό απολογισμό για την εταιρεία, με ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων κατά πάνω από 130% στα 9,2 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τα προ φόρων κέρδη εκτιμάται πως διαμορφώθηκαν περίπου στα 200 εκατ. δολάρια, μια σημαντική επίδοση για το τρίμηνο όπως και συνολικά για τη χρονιά, παρά τον εύλογο προβληματισμό και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες η διασπορά της Όμικρον.

Είναι χαρακτηριστικό πως για το σύνολο της χρονιάς η DAL θεωρεί πως η επιβατική της κίνηση πλησίασε το 90% των επιπέδων που βρισκόταν προ της πανδημίας, ενώ αναμένει πλήρη ανάκαμψη στα νούμερα μέχρι το 2023.

Όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της, με το ρυθμό αυτό τα έσοδα της αναμένεται να εκτιναχθούν στα 50 δισ. δολάρια μέχρι το 2024, ποσό που μεταφράζεται σε θεαματικά κέρδη ανά μετοχή ύψους 7 δολαρίων, σύμφωνα με ανάλυση της Zachs  Research.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...