Μέχρι τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα είναι υποχρεωτικοί στη Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Tagesspiegel.

Πραγματικά με το τέλος της εορταστικής περιόδου η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών φαίνεται να φουντώνει για τα καλά στη Γερμανία, με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Μπρίτα Χάσελμαν να σχολιάζει σε δηλώσεις της πως η πρώτη επίσημη συζήτηση στη Βουλή θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Στο θέμα επανήλθε σήμερα και η Tagesspiegel, η οποία επικαλείται και δηλώσεις του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ντερκ Βίσε, στις οποίες εξηγεί πως η Bundestag θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη συζήτηση και τις σχετικές διαδικασίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Από εκεί και πέρα δεδομένου πως το κοινοβουλευτικό πρόγραμμα είναι πολύ «σφικτό» το Φεβρουάριο, πιθανότατα η έγκριση από την Κάτω Βουλή θα λάβει χώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ώστε να πάρει τη σκυτάλη το άνω σώμα της Bundesrat, τον Απρίλιο.

Η ίδια η Tagesspiegel υποστηρίζει πως η εφαρμογή του μέτρου θα αναβληθεί αναγκαστικά μέχρι τον Ιούνιο για τεχνικούς λόγους, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της νέας εθνικής βάσης δεδομένων εμβολιασμού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το θέμα θα έχει «κλείσει» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Παρά το γεγονός ότι το κύμα των αρνητών στη Γερμανία είναι σημαντικό, κρατώντας χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών, οι εναπομείνοντες πολίτες που έχουν εμβολιαστεί φαίνεται πως είναι απόλυτα δεκτικοί στην ιδέα να καθιστούν οι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί. Αυτό επιβεβαίωσε και νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την Bild am Sonntag, σύμφωνα με την οποία τα δύο τρίτα του κοινού υποστηρίζουν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Σταθερά αρνητικοί εμφανίζονται οι οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, ενώ έντονα επιφυλακτικοί εμφανίζονται και πολλοί υποστηρικτές του συντηρητικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εμπόδια δεδομένου πως το FDP μετέχει στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Όλαφ Σολτς.

Χθες οι αρνητές πραγματοποίησαν νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με την μεγαλύτερη εκδήλωση να καταγράφεται στο Αμβούργο όπου περίπου 16.000 άτομα έδωσαν δυναμικά το «παρών» αντιδρώντας όχι μόνο στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αλλά και ευρύτερα στα περιοριστικά μέτρα. Στο Βερολίνο μια από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχε τη μορφή αυτοκινητοπομπής, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 οχημάτων και 70 μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα