Ένα ιδιαίτερα θετικό τελευταίο τρίμηνο που συμπλήρωσε ιδανικά μια εξαιρετική χρονιά σε πωλήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Crocs.

«Το 2021 αποδείχτηκε μια εξαιρετική χρονιά για το brand της Crocs παρά τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντριου Ρις.

Πραγματικά, για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους τσόκαρα κατέγραψαν άλμα στις πωλήσεις ύψους 42%, ήτοι δηλαδή αρκετά πάνω από το 36,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Με τον τρόπο αυτό οι πωλήσεις για το σύνολο της χρονιάς εκτινάχθηκαν κατά 62% με 65%, ενώ σε σχέση με τα επίπεδα του 2020 η άνοδος φτάνει το 67%!

Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2022, η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα πως οι εκτιμήσεις παραμένουν ρόδινες με εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων που θα ξεπεράσει το 20%. Εξάλλου, ο μεγάλος στόχος για το brand είναι να «πιάσει» τα 5 δισ. δολάρια σε έσοδα μέχρι το 2026.

Η ανάπτυξη αυτή έχει επιτρέψει στην Crocs να δρομολογήσει την επέκταση της. Μόλις τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αποκτήσει την εταιρεία αθλητικών υποδημάτων Hey Dude έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, με την συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης για την επιβράβευση των μετόχων της η εταιρεία προχώρησε πέρυσι σε επαναγορές μετοχών συνολικής αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ