Ένα νέο κολοσσό στο χώρο του interactive entertainment που παρουσίασε περαιτέρω άνθιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργεί η ένωση των δυνάμεων μεταξύ της εταιρείας gaming Take-Two Interactive Software και της εξειδικευμένης στο mobile gaming Zynga.

Συγκεκριμένα, η Take-Two που βρίσκεται πίσω από διάσημα παιχνίδια όπως το Grand Theft Auto θα εξαγοράσει την Zynga, γνωστή μεταξύ άλλων για το FarmVille, έναντι 12,7 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά θα γίνει σε μετρητά αλλά και μετοχές αξιολογώντας την μετοχή της Zynga στα 9,86 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι ένα premium της τάξεως του 64% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας η μετοχή της Zynga προσυνεδριακά καταγράφει άλμα ύψους 49% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Take-Two, Στράους Ζέλνικ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, με την οποία ανοίγει η βεντάλια των δραστηριοτήτων της εταιρείας και παράλληλα της χαρίζει μια ηγετική θέση στο χώρο του mobile gaming, που αυτή τη στιγμή είναι και το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο στην ευρύτερη βιομηχανία του interactive entertainment.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως