Η Federal Reserve θα μπορούσε δυνητικά να αυξάνει τα επιτόκιά της σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του 2022, εκτιμούν αναλυτές της Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν «πολύ καθυστερήσει» να συσφίξουν τη νομισματική  και πλέον θα πρέπει να τρέξουν…

Όπως και η Goldman Sachs, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank αναμένουν τέσσερις αυξήσεις το 2022, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Προβλέπουν επίσης μείωση του ισολογισμού της Fed άνω των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο ή μετά από δύο αυξήσεις επιτοκίων.

Αξιοσημείωτο είναι το σημείο στο οποίο γράφουν ότι «εάν οι οικονομικές συνθήκες σφίξουν σημαντικά, οι επτά συναντήσεις από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2022 είναι πλέον δυνητικά στο παιχνίδι [για αύξηση επιτοκίων]».

Οι οικονομολόγοι συμφωνούν όλο και περισσότερο ότι η κεντρική τράπεζα περίμενε πάρα πολύ καιρό για να αντιμετωπίσει τον επίμονο πληθωρισμό – ακρωτηριασμένη από μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για τις αυξήσεις των τιμών. Τώρα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να πορευτούν σε αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «διπλή» σύσφιξη, μειώνοντας τους ισολογισμούς τους και αυξάνοντας τον στόχο επιτοκίων από το τρέχον επίπεδό τους μεταξύ 0% και 0,25%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας