Η Federal Reserve πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος και θα ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της τον Ιούλιο, αν όχι νωρίτερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας, Γιαν Χάτζιους, η ταχεία πρόοδος στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ και η επιθετική στάση της Fec στις 14-15 Δεκεμβρίου υποδηλώνουν ταχύτερη εξομάλυνση την κατάστασης.

«Ως εκ τούτου, προωθούμε τις προβλέψεις μας για εκκαθάριση του ισολογισμού από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούλιο», αναφέρει ο Χάτζιους. «Με τον πληθωρισμό να είναι πιθανότατα πολύ πάνω από τον στόχο σε εκείνο το σημείο, συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και άλλα μία τον Δεκέμβριο».

Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed έδειξαν ότι ετοιμάζονται να κινηθούν πιο γρήγορα από την προηγούμενη φορά που σύσφιξαν τη νομισματική πολιτική σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και σχεδόν πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή