H Oμοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή τραπεζών του Καναδά προειδοποιεί ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόσθετες απαιτήσεις για να διασφαλίσουν ότι είναι ανθεκτικά απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας παραμένει ισχυρό, «ανεξάρτητα από το μονοπάτι που ακολουθεί ο κόσμος στην επιδίωξή του για το καθαρό μηδέν το 2050», ανέφερε ο Πίτερ Ρούτλετζ της ρυθμιστικής αρχές, σε ομιλία του προς το συνέδριο RBC Capital Markets Canadian Bank CEO. Και πρόσθεσε ότι οι φυσικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Θα πρέπει να κάνουμε σκληρές ερωτήσεις στις τράπεζες που εποπτεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι έχουν επαρκή αποθέματα ασφαλείας — κεφάλαιο και άλλα — και μέτρα διαχείρισης κινδύνου για την απορρόφηση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή», είπε ο Ρούτλετζ, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας κλιματικά stress test για τις τράπεζες της χώρας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλιματικό κίνδυνο βραχυπρόθεσμα και ήδη σημειώνει «καλή πρόοδο» σε αυτά τα ζητήματα, πρόσθεσε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή