Το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. δολαρίων κόστισαν στη Γερμανία οι πλημμύρες κατά την περυσινή χρονιά.

Έτσι, η Γερμανία υπέστη την πιο δαπανηρή φυσική της καταστροφή , καθώς οι ξαφνικές πλημμύρες οδήγησαν σε ζημιές που ξεπέρασαν κατά πολύ το ποσό που κάλυπταν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Οι καταστροφικές πλημμύρες ήρθαν για να μείνουν…

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν τμήματα της δυτικής Γερμανίας κατά τον Ιούλιο του 2021 κόστισαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κοντά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Munich Re που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το ένα τέταρτο αυτού θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό κλάδο, ανέφερε.

Εκτίναξη ζημιών

Σε ένα έτος που είδαμε τις παγκόσμιες ζημιές από φυσικές καταστροφές να εκτινάσσονται στα 280 δισεκατομμύρια δολάρια, οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή αναγκάζουν τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές να προετοιμαστούν για χειρότερες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Φυσικές καταστροφές – Στα 105 δισ. δολάρια ο «λογαριασμός» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ο Ernst Rauch, επικεφαλής επιστήμονας για το κλίμα στο Munich Re, αναφέρει πως υπάρχει μια «εύλογη» σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της «αυξανόμενης ζημιάς από τις καταιγίδες».

Προσθέτει δε ότι ορισμένα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνά – ή ακόμη και πιο σοβαρά – ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ασφαλιστικές αξιώσεις που προέρχονται από φυσικές καταστροφές έφτασαν τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σημαντικά μεγαλύτερες από ό,τι τα προηγούμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του Munich Re. Με συνολικές απώλειες περίπου 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο τυφώνας Ida ήταν η πιο δαπανηρή καταστροφή στον κόσμο που σχετίζεται με την ακραία μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Στη Γερμανία, οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου  ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 100 ετών. Προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες που παρέσυραν κτίρια και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κρίσιμες υποδομές, όπως σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμους και γέφυρες. Περισσότεροι από 220 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κάτι που προκάλεσε σοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green