Ο φετινός «λογαριασμός» για τις ασφαλιστικές εταιρείες από φυσικές καταστροφές όπως οι τυφώνες και οι πυρκαγιές υπολογίζεται σε 105 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσό στην ιστορία και είναι αυξημένο κατά 17% σε σχέση με το 2020.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις αυτές εκτιμήσεις προέρχονται από τον αντασφαλιστικό όμιλο Swiss Re, ο οποίος είπε ότι το πιο δαπανηρό συμβάν την περίοδο ήταν ο τυφώνας Ida.

Προκάλεσε ζημίες 30-32 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν έπληξε τις ΗΠΑ από την Καραϊβική στα τέλη Αυγούστου.

Η έκθεση ανέφερε τόνισε επίσης τη χειμερινή καταιγίδα Uri στις ΗΠΑ και τις πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη τον Ιούλιο. Αυτοί οι κίνδυνοι αντιπροσώπευαν περισσότερες από τις μισές συνολικές απώλειες, λόγω ενός μείγματος κλιματικής αλλαγής και συσσώρευσης πλούτου, είπε η Swiss Re.

Ο Jerome Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος των φυσικών καταστροφών «τονίζει την ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση των υποδομών ζωτικής σημασίας» προσθέτοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είχε έναν «κρίσιμο» ρόλο να παίξει στην υποστήριξη τέτοιων έργων, σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα.

Η έκθεση επισήμανε επίσης τον αντίκτυπο της ακραίας ζέστης με θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώθηκαν σε μέρη του Καναδά, των ΗΠΑ και της Μεσογείου. Ωστόσο, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια είχαν μικρότερο ασφαλιστικό πλήγμα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί οι πυρκαγιές έπληξαν λιγότερο κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.