Το Breakthrough Energy Catalyst, ένα fund που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το BEC, ένα ταμείο που ανήκει στο Breakthrough Energy Group που ιδρύθηκε από τον Gates το 2015, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από επιχειρήσεις και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Ο Τζόνα Γκόλντμαν, διευθύνων σύμβουλος της BEC, είπε στους Financial Times ότι το ταμείο σχεδιάζει τελικά να επενδύσει 10 φορές αυτό το ποσό, ή 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Προκειμένου να αναπτύξει 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Γκόλνταμ είπε στους FT ότι το ταμείο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει καινοτόμες χρηματοοικονομικές δομές και συμφωνίες εταιρικής σχέσης.

Στον ιστότοπό της, η Breakthrough Energy περιγράφει το BEC ως «πρόγραμμα για να δείξουμε πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε, να παράγουμε και να αγοράσουμε τις νέες λύσεις που θα στηρίξουν μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα». Η BEC θα επικεντρωθεί αρχικά στο πράσινο υδρογόνο, την αποθήκευση ενέργειας μακράς διάρκειας και τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα.

Η BEC ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι είχε εξασφαλίσει επενδύσεις από τις Microsoft, BlackRock , General Motors , American Airlines , Boston Consulting Group, Bank of America και ArcelorMittal . Έχει επίσης λάβει υποστήριξη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης